FOTO: Nezavisne

BIJELJINA - Drugi dio knjige "Solunska 28", autora Nenada Jankovića poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, koji govori o prijateljstvu i izdaji, biće promovisan večeras u Bijeljini, najavljeno je iz Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Drugim dijelom trilogije posvećene ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na obali Dunava, Janković ponovo dokazuje da posjeduje neiscrpnu energiju kojom uspijeva da se izbori sa najvećim životnim i umjetničkim izazovima.

Kritičari ocjenjuju Janković, pripovijedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom njemačke okupacije Beograda u Drugom svjetskom ratu, nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vjernih čitalaca.

Ova knjiga predstavlja nastavak monumentalne sage o jednoj kući, gradu i dva svijeta, te još jednom potvrđuje da je domaća književnost Jankoviću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umjetnik umije i ima mnogo toga važnog da kaže.

Promocija će početi u 19.00 časova u velikoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", koja je i organizator.

Izjave za novinare predviđene su za 18.45 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )