FOTO: InfoBijeljina

Pred nama je pravi ljetni vikend. Ali onda dolazi velika promjena vremena koja sa sobom donosi drastično zahlađenje.

"Premda su neki već proglasili kraj ljeta, ono će se nastaviti dokazivati tokom vikenda i početkom nove sedmice, a kasnoljetni ugođaj kakav mnogi priželjkuju u septembru vjerovatno ćemo imati i na kraju sedmice. Ali ne i krajem utorka i u srijedu, u većini Dalmacije tek četvrtak - kada će se vrijeme naglo promijeniti - temperatura se znatno smanjitii, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerovatno i nevrijeme. 

Ako ono i izostane - bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare", piše u prognozi za HRT Zoran Vakula.

Meteoservis Severe Weather Evrope na svojoj stranici najavljuje prodor jake hladne fronte na područje istočne i središnje Evrope.

"Snažna hladna fronta prvo će se u ponedjeljak uzdignuti nad zapadnom Evropom, dok se na području istočne Evrope prodor hladnog vazduha očekuje u utorak naveče. Temperature će pasti za 5 do 10 Celzijevih stepeni ispod prosjeka, a moguće je i da će se u dijelovima spustiti i do 0 stepena", piše Severe Weather Evrope.

Kako javlja ovaj servis, temperature će pasti za 10-ak stepeni i očekuje se da neće značajno rasti sve do vikenda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )