FOTO: null

Crna kafa je jedan od najomiljenih napitaka većine ljudi. U svijetu postoji paleta proizvoda različitih vrsta kafe koje nude različite jačine.

Na tržištu prodaje i proizvodnje kafe imamo kafe blagog i jakog ukusa. Ipak, jedna kafa čije je ime "Insomnia" (eng. "Black Insomnia") postala je najjača kafa na svijetu.

Po međunaodnim propisima za hranu preporučeni dnevni unos kofeina je 300 miligrama. Crna kafa "Insomnia" u jednoj šoljici sadrži čak 702 miligrama kofeina. Poređenja radi, u šolji klasične kafe ima 160 miligrama.

Ova najjača kafa ima aromu oraha i šećera i nevjerovatno je jaka. Oni koji su je pili kažu da je jedna šolja dovoljna za cijeli dan i da je ova kafa bolja od bilo kakvog energetskog pića.

Rađanje najjače kafe na svijetu započeto je prošle godine od strane zaljubljenika u kafu Šona Kristafora.

Trenutno je ova ekstremno jaka kafa dostupna u nekim kafićima u Kejptaunu u Južnoj Africi kao i na "Amazonu", internet prodavnici, gdje je zainteresovani mogu naručiti.

Cijena se kreće od oko 20 dolara za 450 grama obične mljevene kafe, dok pakovanje Nespresso "Insomnia" kafe sa 10 paketića košta 15 dolara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )