FOTO: InfoBijeljina.com

Na gradskom trgu u Bijeljini otvorena je dvodnevna prodajna izložba radova Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju „Bijeljinska djeca suncokreti“, a novac od kupljenih radova koje su pripremila djeca iz Udruženja i studenti Pedagoškog fakulteta, biće iskorišten za pomoć roditeljima, djeci sa poteškoćama u razvoju, te plaćanju stručnjaka za rad sa ovom populacijom.

Predsjednik Udruženja „Bijeljinska djeca suncokreti“ Drago Gospavić rekao je novinarima da je riječ o prvom prodajnom bazaru, a da je Udruženje okupilo 40 roditelja i 55 djece sa poteškoćama u razvoju.
 
- Novcem od prodatih radova želimo da pomognemo liječenje djece, plaćanje stručnjaka, a imamo ideju da u budućnosti kupimo plac i izgradimo prostorije u kojima će uz nadzor moći da borave djeca ukoliko im se staratelj razboli ili treba da obavi neke druge poslove, a nema gdje da ostavi dijete – naveo je Gospavić.

 
Gospavić, koji je otac djeteta sa daunovim sindromom, pozvao je sve ljude dobre volje da kupovinom radova pomognu Udruženju, a prodajna izložba trajaće danas i sutra, od 10.00 do 20.00 časova.
 
Volonterka Udruženja „Bijeljinska djeca suncokreti“ Snežana Dačić istakla je da je Udruženje već uspjelo da ostvari saradnju sa Fakultetom poslovne ekonomije, čiji studenti trenutno izrađuju veb-sajt, kao i sa Pedagoškim fakultetom.

 
-  Mi kroz naše udruženje želimo da pomognemo i djeci u riziku, braći i sestrama djece sa poteškoćama u razvoju, jer smatramo da oni trpe nerazumijevanje zajednice, ismijavanje drugara – naglasila je Dačićeva.
 
Docent na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini Vesna Todorović rekla je da su u proces izrade predmeta koji su izloženi na prodajnom bazaru bili uključeni studenti, koji inače imaju nastavu u vezi sa inkluzijom.
 
- Studentima je korisno da prisustvuju različitim radionicama i pripremaju se za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Pedagoški fakultet je uveo pojedine izborne predmete u vezi sa inkluzijom i radom sa djecom sa poteškoćama u razvoju – dodala je Todorovićeva.

 
U planu Udruženja „Bijeljinska djeca suncokreti“ je da u junu ili julu organizuju još jedan bazar, kako bi pomogli članu Stefanu Vićanoviću u renoviranju kuće u kojoj živi. Stefan je dijete koje boluje od cerebralne paralize i potrebni su mu stalna pomoć i nadzor. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )