FOTO: null

Najviše priznanje grada Bijeljina ,,Medalja Knez Ivo od Semberije,, uručena su večeras Bolnici ,,Sveti Vračevi,, privrednicima Dragoljubu Mirkoviću i Đorđu Slavinjaku, preduzećima ,,Dragstes,, i ,,Edinton,, i doktorki Radmili Mlađenović.

Povodom Dana grada priznanja su uručena na svečanoj sjednici Skupštine grada koja je održana u prepunoj sali Centra za kulturu "Semberija". 

Direktor Bolnice Siniša Maksimović izrazio je zahvalnost u ime svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji su nagrađeni za svoj rad i postignute rezultate. 

"Za dvije godine rada u novoj bijeljinskoj bolnici pregledano je više od 320.000 pacijenata, urađeno je više od 8.000 operacija, 600 intervencija na krvnim sudovima srca, dok je hospitalizovano skoro 20.000 pacijenata", rekao je Maksimović. 

Povodom Dana grada, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da je sloboda naroda najbitnija i najsvetija i da se dostignuća generacija moraju čuvati, ali i unapređivati. 

On je kao razvojne ciljeve i prioritete Bijeljine najavio oporavak i zaštitu od poplava, nastavak izgradnje infrastrukture, prije svega kanalizacije i pravljenje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta. 

Dragoljub Mirković primio je priznanje kao uspješan privrednik i humanista koji pomaže porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i drugom socijalno ugroženog stanovništvu u Bijeljini. 

Vlasnik preduzeća "Spektar drink" Đorđe Slavinjak primio je najviše gradsko priznanje za izuzetno uspješan rad i postignut visok stepen kvaliteta proizvoda od voća i povrća, te izvoza na domaće i strano tržište. 

Slavinjak je rekao novinarima da mu ovo priznanje puno znači, ali i da sve obavezuje na dalje angažovanje u razvoju društvene zajednice. 

Preduzeću "Dragstes" iz Donjeg Crnjelova medalja je dodijeljena za izuzetno uspješan rad u prometu roba, nafte i naftnih derivata, kao i veliki doprinos pomoći na nivou lokalne zajednice. 

Isto priznanje uručeno je i preduzeću "Edinton" iz Vršana, koje se bavi proizvodnjom i prodajom boja i lakova. 

Zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" dodijeljena je doktorici Radmili Mlađenović iz naselja Modran za izuzetan doprinos i postignute rezultate u poboljšanju zdravlja građana, posebno u oblasti reumatologije. 

Bronzanom medaljom "Knez Ivo od Semberije" nagrađeno je preduzeće "Krušik" iz Bijeljine za uspješan rad u trgovinskoj djelatnosti i afirmaciji pozitivnih vrijednosti u lokalnoj zajednici. 

Zlatnom medaljom "Filip Višnjić" ove godine su nagrađeni Milica Perković iz Janje za doprinos u poboljšanju uslova rada učenika i nastavnika i razvijanje dobrih međunacionalnih odnosa u Osnovnoj školi "Meša Selimović" Janja, kao i Dragoradu Vasiću za dugogodišnji društveni, politički i humani rad i izuzetan doprinos kvaliteta u vaspitno-obrazovnom radu Osnovne škole "Vuk Karadžić" Bijeljina. 

Dobitnici ove medalje su i Srpsko kulturno umjetničko društvo "Janja - Novo naselje Janja" i Pravoslavno arhijerejsko namjesništvo Ugljevičko-Janjsko. 

Srebrna medalja "Filip Višnjić" dodijeljena je Slađani Vidović za uspješan pedagoški rad i nesebičan doprinos unapređenja uslova rada Osnovne škole "Stevan Nemanja" iz Gornjeg Dragaljevca. 

Zlatne značke grada Bijeljina dodijeljene su "Odboru potomaka - djece poginulih boraca Bijeljina", uspješnom privredniku Adnanu Ramiću iz Janje, Miloradu Solakoviću za izuzetan doprinos u oblasti pedagoškog, društvenog i humanog rada, Miladinu Stevanoviću iz Donjeg Zagona za vrhunske sportske rezultate i Fudbalskom klubu "Zvijezda 09". 

Dobitnici Srebrne značke grada Bijeljina su preduzeće "Roloplast" i Azem Aletović iz Janje za angažman u kulturno-umjetničkom društvu "Mula Alija Sadiković". 

Bronzana značka grada Bijeljina pripala je Feridu Hamziću iz Janje za dugogodišnji uspješan rad u obućarstvu i Srđanu Šušiću za veliki doprinos u razvoju školskog i omladinskog sporta. 

Prije svečane sjednice skupštine grada brojne delegacije položile su cvijeće na centralni spomenik palim borcima u Bijeljini. 

Svečanost je večeras nastavljena nastupom folklornih grupa i koncertom beogradske grupe S.A.R.S. na gradskom trgu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )