FOTO: null

Saobraćaj na dionici puta Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, danas će biti privremeno obustavljan zbog minerskih radova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj će biti obustavljan u trajanju do pet minuta od 12.00 do 17.00 časova. 

U Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi pretežno po suvim kolovozima, a na području Hercegovine kolovozi su mokri i klizavi, pa se vozačima skreće pažnja na mogućnost nailaska na sitnije odrone kamenja na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. 

Zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, saobraća se usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara. 

Režim saobraćaja biće izmijenjen do 16. oktobra zbog radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas. 

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor. 

Vozačima se savjetuje da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac", pogotovo oni koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, dok se onima koji iz pravca Banjaluke putuju do Laktaša savjetuje kretanje magistralnim putem. 

Na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta. 

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže u Kotor Varošu. 

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom osim nedjelje biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor. 

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćaja izmijenjen je i u brčanskom naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, zbog radova. 

Na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, zbog deminerskih radova biće na snazi povremene obustave saobraćaja do 2. septembra. Saobraćaj će biti obustavljan radnim danima od 8.00 do 16.00 časova i to po 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja, i neće važiti u dane vikenda i praznika. 

Počelo su radovi na deminerskom radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega će, svakodnevno do 5. jula od 8.00 do 16.00 časova biti povremenih, tridesetominutnih obustava. 

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, radnim danima će biti povremenih obustava od 7.15 do 14.10 časova, maksimalno do 30 minuta. 

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Zeleni Jadar, biće povremenih obustava saobraćaja do 10. juna od 7.00 do 15.00 časova, izuzev u vremenu od 10.30 do 11.00 časova, radnim danima. Obustave će trajati 30 minuta, dok će 10 minuta trajati propuštanje saobraćaja, i neće se provoditi vikendom i praznicima. 

Zbog deminiranja na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Srpske i FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta, a potom će vozila biti propuštana 15 minuta. 

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje padavinskih voda. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, povremeno će biti potpunih obustava saobraćaja za sva vozila, u trajanju do 45 minuta. 

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina- Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na R-414 Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom, i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva vozila čija je ukupna masa veća od 16 tona. 

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 

Na dionici magistralnog puta M-14 Bihać-Srbljani danas od 7.00 do 17.00 časova vršiće se sanacioni radovi zbog čega će se saobraćati naizmjenično jednom trakom. 

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama na kojima je u toku sanacija i gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija; Kobiljača-Kiseljak, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most. 

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )