FOTO: null

Privrednici Bijeljine traže da se hitno utvrde direktne i indirektne štete koja je privredi učinjena likvidacijom Bobar banke, izjavio je za poslovni portal „Capital“ Predrag Jović, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu u Gradskoj upravi Bijelji

„Bumerang koji je u privredi Semberije izazvala blokada i likvidacija Bobar banke je nanio ogromne štete bijeljinskim preduzećima. Blokiran je žiro-račun jednog od strateških preduzeća, kao što je Poljoprivredno dobro „Semberija", ali će i mnoga druga preduzeća pretrpjeti štetu zbog likvidacije Bobar banke", kaže Jović.

On ističe da je Privredni savjet grada Bijeljina uputio dopis Vladi RS sa zahtjevom da se izradi akcioni plan pomoći i podrške ugroženim preduzećima kojima su su žiro-računi blokirani pokretanjem likvidacije Bobar banke.

Jović podsjeća da su poslanici iz reda opozicije u Narodnoj skupštini RS, sa područja Semberije, zahtijevali organizovanje posebne sjednice Narodne skupštine RS o stanju u Bobar banci, što poslanici iz reda skupštinske većine nisu prihvatili, „iako će oko 1.000 radnika iz više preduzeća ove regije nakon likvidacije Bobar banke ostati bez posla".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )