FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je izvršen pretres kuće napadača na zvorničku Policijsku stanicu Nerdina Ibrića iz sela Sapna i da je privedeno jedno lice iz istog sela, sa kojima je napadač bio u kontaktu.

"Riječ je o licu koje je već ranije obrađivano i po pitanju odlaska na ratište u Siriju, a vezano za vehabijski pokret", rekao je Lukač novinarima u Zvorniku i istakao da neki drugi tragovi vode prema vehabijskom pokretu na drugim lokacijama. 

On je dodao da ne može reći koje je lice privedeno zbog istrage. 

Lukač je rekao da se intenzivno radi na terenu, u saradnji sa Sipom i ostalim agencijama u BiH, i da će se vidjeti šta će dalja istraga pokazati. 

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je dodao da je povećana bezbjednosna situacija u Zvorniku, gdje se nalazi specijalna jedinica i jedinica za podršku MUP-a Republike Srpske i da nema nikakvih uznemirivanja građana ni u ovom, a ni u ostalim gradovima Srpske. 

"Tako će i ostati jer polcija radi svoj posao", rekao je Lukač i dodao da odmah putuje za Banjaluku, gdje treba da upozna Vladu Republike Srpske o ovom terorističkom napadu. 

Lukač je rekao, nakon obilaska policajaca ranjenih u terorističkom napadu u Zvorniku, da je jedan ranjen u rame, a drugi u obje ruke i nogu, ali da su u stabilnom stanju. 

On je rekao da su policajci, s obzirom da je napadač pucao iz puške sačmare, zadobili više rana koje nisu opasne po život, te da se oporavljaju u Opštoj bolnici u Zvorniku. 

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre. 

Pripadnik vehabijskog pokreta je uz poklič "Alahu ekber" oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )