FOTO: null

Pritvor maloljetniku iz Bijeljine koji je osumnjičen za ubistvo petnaestogodišnjeg Stanka Gligorevića izrečen je zbog mogućnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, saznaje Srna u tužilaštvu.

Vijeće za maloljetnike Osnovnog suda u Bijeljini uvažilo je kao osnovan prijedlog tužioca za određivanje pritvora, nakon što je sud 7. juna odbio prvobitni zahtjev za određivanje pritvora. 

U obrazloženju se navodi da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke koji su bili na licu mjesta i na taj način bi ometao dalje vođenje krivičnog postupka. 

Na žalbu Okružnog tužilaštva danas je određen jednomjesečni pritvor sedamnaestogodišnjaku čiji su inicijali M. I. osumnjičenom da je 6. juna ubio dječaka u dvorištu osnovne škole u Bijeljini. 

Dječak je ubijen jednim hicem iz pištolja koji je ispaljen u leđa, ispod lijeve plećke, a motivi ubistva još nisu utvrđeni. 

Pištolj kojim je izvršeno ubistvo maloljetni M.I. pronašao je u svojoj kući, a vlasništvo je prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostranstvo i nije predao oružje na čuvanje u zakonskom roku od 60 dana. 

Slučaj vodi okružni tužilac za maloljetnike Danica Stjepanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )