FOTO: null

Bijeljinski advokat Mirko Blagojević, koji je 10 godina bio član pravnog tima za odbranu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, smatra da Šešeljevo prisustvo u Hagu, pravno posmatrano, nije potrebno, jer je on Haškom tribunalu potreban samo za

"Šešelj Tribunalu treba samo za izricanje presude, jer je njegov postupak pred pretresnim vijećem Tribunala završen prije tri godine, a još je ostalo samo da se napiše i izrekne presuda", navodi Blagojević u saopštenju. 

Blagojević smatra da se, zbog Šešeljevog lošeg zdravstvenog stanja, potrebno prisustvo u Hagu može obezbijediti i putem video-linka iz kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, jer je očigledno da bi svako pritvaranje dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje. 

"Sve to bi se loše odrazilo i na ukupnu političku situaciju u Srbiji", naveo je Blagojević. 

Blagojević je ocijenio da će Šešelju sigurno biti izrečena oslobađajuća presuda, zbog, kako je naveo, klimave optužnice i lošeg nastupa tužilaštva. 

Predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj vratio se u Srbiju u novembru 2014. godine, nakon skoro 13 godina provedenih u pritvoru Haškog tribunala. 

Apelaciono vijeće Haškog tribunala zatražilo je 30. marta od Sudskog vijeća da odmah poništi odluku o privremenom oslobađanju Šešelja i naredi da on bude vraćen u Hag.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )