FOTO: null

Zvanično je zatvoren konkurs za izbor novog direktora SIPA, a kako saznaje novinska agencija Patria zaprimljeno je sedam koverata s prijavama, s tim da je moguće da će još neka pristići, ukoliko je poslana poštom.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH provodi konkursnu proceduru, a spisak koji se sastoji od najviše pet kandidata proslijediće državnom ministru bezbjednosti, nakon čega on Savjetu ministara predlaže jednog sa liste na potvrđivanje imenovanja.

Novi rukovodilac SIPA, koji će zamijeniti v.d. direktora Đuru Kneževića, trebao bi biti imenovan do 5. oktobra. Za sada je poznato da će ova funkcija pripasti nekome iz reda srpskog naroda, a sudeći po konstalaciji odnosa u državnoj vlasti to bi mogao biti neki policijski službenik blizak Savezu za promjene.

Podsjećamo, bivši direktor SIPA Goran Zubac smijenjen je nakon što je pred Sudom BiH proglašen krivim za nesavjestan rad u službi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )