FOTO: null

Tromjesečni pripremni program za školu u jedinom javnom vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini ove će godine pohađati 160 djece, rekla je Srni pedagog Danka Mojić.

Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu sufinansira Ministarstvo provjete i kulture Republike Srpske za 110 mališana koji su rođeni do 31. avgusta 2009. godine. 

"Zbog ogromnog interesovanja za ovaj program u vrtiću smo organizovali dvije dodatne vaspitačke grupe sa 50 djece, a roditelji svih mališana u pripremnom programu plaćaće po 20 KM", kaže Mojićeva. 

Prema njenim riječima, u saradnji sa Udruženjem za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" iz Bijeljine predškolski pripremni program obezbijeđen je ove godine i za 13 mališana iz romske populacije koji ove jeseni polaze u školu. 

Mojićeva ističe da će pripremni program biti organizovan u šest vaspitačkih grupa, četiri u centralnom objektu vrtića u gradu i dvije grupe u objektu vrtića u naselju Dvorovi. 

Za ovaj tromjesečni program koji počinje 2. marta biće angažovano dodatnih šest vaspitača, a rad sa djecom organizovan je od 16.00 do 19.00 časova. 

Kao pedagog sa 15 godina iskustva u radu sa djecom predškolskog uzrasta Mojićeva ocjenjuje da je vrlo važno povećati obuhvat djece i omogućiti svim mališanima da prije polaska u školu prođu pripremni program u vrtiću. 

U prvi razred osnovne škole u Bijeljini prošle su godine upisana 953 učenika, što je nakon pet godina prva generacija u gradu koja je brojnija od prethodne. 

Prethodna generacija osnovaca u Bijeljini imala je 905 učenika. 

Broj učenika upisanih u prvi razred osnovne škole smanjivao se na ovom području proteklih pet godina od 1.075 djece školske 2009/10. godine, na 1.024, 973, potom 938 i 905 učenika školske 2013/14. godine. 

Bijeljina ima 115.000 stanovnika i 12 osnovnih škola. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )