FOTO: Semberija info

Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je u Centru za kulturu ,,Semberija“ Info dan na kom su predstavljeni detalji javnog poziva za učešće u Akcelerator programu.

Program predstavlja podršku inovativnim početnicima u poslu koji su zasnovani na inovaciji, znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode ili usluge. Akcelerator program se provodi u skladu sa Programom rada sa finansijskim planom Agencije za 2020. godinu, a organizuje u saradnji sa  Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća  grada Bijeljine, Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik i Opštinom Ugljevik.  

- Bijeljina i Ugljevik su pokazali zainteresovanost i pokrenut je program Akcelerator za područje ove dvije lokalne samouprave. Javni poziv je objavljen 14. juna, a biće otvoren do 10. jula, rekao je Marko Kakuća iz Razvojne agencije Republike Srpske.

 Prema njegovim riječima, program Akcelerator je namijenjen svim potencijalnim početnicima u biznisu, bilo da su to osobe koje imaju poslovnu ideju, bilo da su registrovani  poslovni subjekti koji svoju poslovnu djelatnost obavljaju do 18 mjeseci.

- Kroz program Akcelerator dobijaju set različitih servisa i usluga, to se prije svega odnosi na intenzivan program obuke koji je besplatan, a tokom kog učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku, te mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima i međunarodno povezivanje, ukazuje Kakuća.

Direktorka Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljine Tatjana Blagojević kaže da će najbolje ideje, njih četiri-pet, na kraju biti finansijski podržane, a ova agencija je, u dogovoru sa Gradom Bijeljina, obezbijedila 20.000 konvertibilnih maraka.

- Bitno je da ljudi shvate da nije samo nagradni fond važan, nego i ta nefinansijska porška koju pružamo, a pružićemo je kroz devet modula obuke. Obuka će trajati dva i po mjeseca, navodi Tatjana Blagojević.

Radenko Ostojić, šef kabineta načelnika opštine Ugljevik, ističe da Ugljevik rado učestvuje u programima koji su usmjereni na razvoj preduzetništva.

- Izdvojili smo 10.000 konvertibilnih maraka  koje će biti iskorištene  kao mehanizam za finansijsku pomoć onim poslovnim poduhvatima koji budu odabrani, kaže Ostojić koji očekuje da će se u program Akcelerator prijaviti 10 do 15 inovativnih preduzetnika sa područja Ugljevika.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )