FOTO: null

Pozdravljajući uspješne sportiste kao najbolje promotere Grada Bijeljina, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na današnjem prijemu za članove bokserskog kluba „Radnik“ koji su na prvenstvu BiH, koje je i kvalifikaciono prvenstvo za plansman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, čestitao na zapaženom rezultatu i osvajanju četiri zlatne medalje u ukupno osam takmičarskih kategorija.

Ovom prilikom Milenko Tomić iz BK „Radnik“ gradonačelniku Mićiću je  poklonio medalju sa drugih Evropskih igara koje su u junu održane u Minsku, a na kojima su učestvovali Alen Rahimić, Dušan Veletić i Radenko Tomić iz Bijeljine. Ističući da su Gradska uprava i gradonačelnik Mićić učinili Bijeljinu prepoznatljivu po sportu, ne samo u Republici Srpskoj, već i u  regionu, Tomić je podsjetio na nedavne uspjehe boksera „Radnika“.

- Sportisti iz našeg kluba su prošle godine su učestvovali na Mediteranskim igrama, a u 2019. godini na Evropskom prvenstvu do 22 godine. Na Evropskim igrama u Minsku, reprezentacija BiH je učestvovala sa pet takmičara, od kojih su tri iz našeg kluba. Na prvenstvu BiH, koje je kvalifikaciono prvestvo za plansman na Olimpijske igre koje se održavaju sledeće godine u Tokiju, od osam kategorija „Radnik“ je osvojio zlato u četiri kategorije, dok će na Balkanskom prvenstvu, koje će biti održano polovinom decembra u Antaliji, u sastavu reprezentacije BiH nastupiti tri takmičara BK „Radni“ - istakao je Tomić.

Gradonačelnik Mićić je zahvalio mladim bokserima što ime Bijeljine predstavljaju na najbolji mogući način i najavio je veću finasijsku podršku Grada ovom klubu.

- Povod za prijem su odlični rezultati koje postižu takmičari BK „Radnik“ i medalje koje osvajaju prethodnih godina. Iako treniraju u teškim uslovima, ovaj bokserski klub na Gradskom stadionu proširujue svoje prostorije kako bi imali veći prostor za pripremu mečeva i bolji ring. U narednoj godini planiramo da u budžetu izdvojima veći iznos za BK „Radnik“ i na taj način pružimo podršku njihovom radu, jer oni ime Bijeljine predstavljaju na najbolji mogući način - zaključio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )