FOTO: null

Bijeljina je grad sa 15 poslanika u zakonodavnoj vlasti Republike Srpske i BiH koje je danas gradonačelnik Mićo Mićić pozvao na dobru saradnju u korist građana Bijeljine i cijele Republike Srpske.

Na prazničnom prijemu u Gradskoj upravi Mićić je zamolio sve poslanike iz Bijeljine, iz pozicije i opozicije, da povedu računa kako Bijeljina ne bi bila zapostavljena u sadašnjoj raspodjeli političkih snaga u kojoj vlast u Banjaluci kreira SNSD, a u Sarajevu SDS. 

U Narodnoj skupštini Republike Srpske je 10 poslanika iz Bijeljine i jedan član Vijeća naroda, a u parlamentu BiH su četiri poslanika iz Bijeljine. 

Od sadašnjih poslanika iz Bijeljine njih sedam su u ranijem mandatu bili gradski odbornici. 

"Predstavnici zakonodavne vlasti kreiraju politički i ekonomski život u Republici Srpskoj, pa i u Bijeljini, i na njima je velika odgovornost da nam svima bude bolje u narednim godinama", poručio je Mićić. 

On je rekao novinarima da za bijeljinski SDS očekuje barem jedno ministarsko mjesto ili mjesto zamjenika ministra u Savjetu ministara BiH, o čemu će se pregovarati u januaru. 

Sumirajući godinu na isteku, Mićić je rekao da su građani Semberije drastično osiromašili od 2010. godine od kada regiju prate elementarne nepogode, poplave, grad i suša, zbog čega je gradski budžet sa nekadašnjih 60 miliona KM sveden na sadašnjih 45 miliona KM. 

Od 2015. godine poželio je da bude rodna i bez katastrofalnih vremenskih nepogoda. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )