FOTO: youtube

Prijedorčanin Mile Momčilović proslavio je stoti rođendan. Iako se, zbog pandemije, slavilo uz mali broj gostiju, sa slavljenikom su bili njegovi najmiliji.

Uz rodbinu iz Prijedora, doputovala je i porodica s one strane Drine.

Praunuci, unuci i najbliži rođaci. Njih desetak, slavljeniku su poželjeli, sretno stoto ljeto.

Iako sada zbog zdravlja boravi u Domu za stara lica, stare navike koje su ujedno, kako kaže, u šali i recept za dug život, i dalje praktikuje.

"Kad se umijem, odem na kafu i na rakiju", kaže Momčilović.

Iako okupljeni u znatno manjem broju, članovi porodice sretni što, na sretni dan, mogu biti uz najstarijeg člana svoje porodice.

"Meni je drago da je moj deda dočekao ove godine. Mi smo mi smo planirali da to bude na selu gdje je živio da obilježimo, da napravimo slavlje, međutim sticajem okolnosti deda je došao u Dom u januaru mjesecu i sada smo ovdje obilježili rođendan", rekla je Sanja Dobrijević unuka iz Prijedora.

Ljubav prema djedu nema granica, to su pokazali i unuci i praunuci, koji su prešli stotine kilometara, da bi obilježeli njegov rođendan, u nadi da će i oni krenuti njegovim stopama i proslaviti stoto ljeto.

Svjećice i torta manje su bitni za ovu priču. Za najstarijeg člana loze Momčilović najbitnije je, kako kaže, puno srce i duša, što je danas, zahvaljujući svojim naslednicima i doživio.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )