FOTO: null

Advokat Dušan Tomić izjavio je da je, u noći između subote i nedelje, u bijeljinskom Okružnom zatvoru, teško pretučen njegov klijent Miroslav Mitrović, koji je treći mesec u pritvoru, jer mu se sudi zbog navodne krađe "škode oktavije" od 4 oktobra 2009 go

Za Tomića ovo nije nikakvo iznenađenje, "jer je Mitroviću napakovana krađa kola, kako bi istinski auto mafijaši bili zaštićeni u čemu su, nažalost, učestvovali neki ljudi od policije do suda".

Inspektor koji je "napakovao" krivicu Mitroviću, kako kaže Tomić, "prvo je napredovao na jedno od šefovskih mesta, a kada se Mitrović vratio i progovorio, smenjen je", prenosi BN televizija .

"Ovo je sjajna prilika da se raskrinka sva ta banda", kaže Tomić.

"Utoliko pre što Švedska u kojoj živi i radi, odbila da ga izruči BiH. Sudilo mu je petočlano veće Vrhovnog suda Švedske i oslobodilo ga krivice, pošto je imalo u rukama dokaze da je, nedvosmisleno, u vreme kad se krađa dogodila bio u njihovoj zemlji. Međutim, sud u Bijeljini, odredio mu je pritvor, pa ispada da je sudija pojedinac iz Bijeljine referentniji od petočlanog sudskog veća Vrhovnog suda Švedske koja ima jedno od najuređenijih pravosuđa u Evropi i svetu".

Sudija koji mu je odredio pritvor zanemario je da ne dolazi u obzir suđenje za istu stvar dva puta, ističe Tomić, ali i dodaje da ga i to ne čudi, jer baš taj delilac pravde, sudio je i u predmetu u kom nije potvrđena optužnica, a predmet je stigao do pravosnažnosti.

"O tome će odlučivati, nadam se uskoro, nadležni za pravosuđe u BiH, a sada mora da se istraži ko je atakovao na mog klijenta, koji zdrav i prav leži u pritvoru, dok su na slobodi oni koji su ukrali "škodu" Mevludinu Hamziću iz Bijeljine", naglašava naš sagovornik.

"Mitrović je, na početku pritvora štrajkovao glađu, ukazivao je i ukazuje da nema veze sa krađom kola, što se vidi i po njegovom pasošu, kad je ulazio i izlazio i iz Srbije i iz BiH i iz Švedske i precizno gde je bio u danu kada se krađa dogodila. Valjane dokaze, kroz rad tri države, ne priznaje sudija, a banda zadaje nove udarce nevinom čoveku.Sudija koji mu je odredio pritvor, inače bivši policajac, na sav glas govori javno o meni. Sad mi je jasno i zašto", kaže Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )