FOTO: InfoBijeljina

Pretežno oblačno i bez padavina u većem dijelu zemlje .Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati.

 

U centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina. Do kraja dana, postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva, tokom kojeg je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, u drugom dijelu dana će, pod uticajem stabilizacije vremena, biti malo ugodnije. Hroničnim bolesnicima savjetujemo da reduciraju aktivnosti i umanje boravak na otvorenom. U Hercegovini će bura uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Sutra malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U većernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U ponedjeljak u sjevernim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )