FOTO: Printscreen/youtube

Moćan film sa mnogim poznatim glumcima, koji mnogi smatraju kao jedan od najdirljivijih koji su ikada gledali. Dječak u prugastoj pidžami (The Boy in the Stripped Piyamas) izašao je 2008. godine, a njegova popularnost traje do danas.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi Džona Bojna iz 2006. godine i govori o dječaku po imenu Bruno (Ejsa Baterfild) koji se sprijateljio sa dječakom svojih godina u koncentracionom logoru. Ne znajući šta je zapravo logor, Bruno vjeruje da su uniforme koje ljudi u logoru nose zapravo pidžame.
 
Dejvid Tjulis igra Brunovog oca, Ralfa, SS oficira koji seli porodicu da živi blizu kampa u ruralnoj okupiranoj Poljskoj nakon što je unaprijeđen. Kako se Bruno i dječak Šmuel zbližavaju, to izaziva niz tragičnih događaja sa trajnim posljedicama.
 
Iako je film objavljen prije 16 godina, i danas je jednako dirljiv.
 
„Film je čudo“, „Odličan, ali veoma tužan“, „Veoma teška priča“, „Pročitao sam knjigu i pogledao film. Utisci: strašni i veoma tužni, ali bih ga svakako preporučio svima“, „Gledao sam taj film samo jednom i više nikada neću jer me je slomio“, „Sjajan film koji nas podsjeća koliko je zla u besmislenim ratovima“ – komentari su gledalaca u Facebook grupi koja okuplja korisnike Netflixa.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )