FOTO: vesti.rs

Proslavljeni košarkaš Žarko Varajić preminuo je u 67. godini nakon duže bolesti.

Nekadašnji član legendarne generacije Košarkaškog kluba "Bosna" sa kojim je osvojio Kup šampiona i tutulu prvaka Jugoslavije. Bio je reprezentativac Jugoslavije, koji je osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu, kao i srebro na Olimpijskim igrama. 

Bio je sportski direktor muških reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Jugoslavije, Srbije i Crnge Gore, te poslije Srbije, zamjenik saveznog ministra za sport.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici legendarnog košarkaša Žarka Varajića, koji je preminuo danas u 67. godini.

"Sa nevjericom i neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest o smrti naše košarkaške legende Žarka Varajića. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čovjeka i kao velikog sportiste i košarkaša", naglasio je Dodik. 

On je istakao da je Žarko Varajić, majstor na parketu, ostavio neizbrisiv trag u košarci u bivšoj Jugoslaviji, regionu i svijetu. 

"Danas je legenda otišao u legendu, ali će njegova majstorska igra pod koševima ostati zauvijek u pamćenju svih nas koji smo ga poštovali", dodaje se u telegramu saučešća. 

Dodik je porodici Varajić izrazio iskreno saučešće u ime svih građana BiH i u svoje ime.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )