FOTO: Al Jazeera Balkans

BEOGRAD - U Srbiji su noćas preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus korona, čime je broj smrtnih slučajeva povećan na šest, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Riječ je o K.S. /80/ koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije. On se posljednjih dana nalazio na respiratoru, a ljekari su uložili maksimum tokom njegovog liječenja", navodi se u saopštenju.

Pacijent je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

"Preminula je i ženska osoba P.B. /62/ koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je liječila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis", navode iz Ministarstva.

Do sada je u Srbiji od posljedica zaraze preminulo šest lica, a prema posljednjim podacima, virusom je zaraženo 384 građana.

Žarišta epidemije su Beograd, Niš i Valjevo i nadležni najavljuju dodatne mjere za ove gradove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )