FOTO: InfoBijeljina

Rukometna Premijer liga za muškarce počeće 14. septembra, a za žene 21. septembra, određeni su komesari i izvršeno je žrijebanje, zaključio je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH.

"Dogovorili smo se da 17 klubova učestvuje u Premijer ligi ove godine i da na kraju takmičenja tri najlošije plasirana tima ispadaju, a da ulaze dva", rekao je novinarima predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević, nakon nastavka pete sjednice koja je održana danas u Doboju, a započeta nedavno u Mostaru. 

Sjednica je bila otvorena za medije i bili su prisutni predstavnici rukometnih klubova. 

On kaže da je zadovoljan što je odluku za početak lige Upravni odbor Rukometnog saveza BiH dobio od 19 od ukupno 29 muških i ženskih klubova koji učestvuju u Premijer ligi. 

Umičević je izrazio nezadovoljstvo što na današnjoj sjednici nisu prisustvovala četiri delegata Upravnog odbora koji dolaze iz Rukometnog saveza FBiH, koji su mimo Poslovnika o radu poslali dopis sa zahtjevima koji su odbačeni kao netačani i neistiniti. 

"Mi znamo, ako ćemo tražiti dlaku u jajetu, da današnja odluka /Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH/ nije legalna, ali ta odluka je legitimna ako je podrže klubovi jer mi jednostavno ne možemo biti taoci nekih ljudi", rekao je Umičević. 

On je pojasnio da prema Statutu Upravni odbor donosi odluku ako za nju glasa 10 delegata od ukupno 12, a u današnjem slučaju jednoglasno je glasalo osam delegata, ali da je presudio zahtjev rukometnih klubova da Liga konačno krene. 

"Između dva zla, mi smo birali ono manje kako bi Liga mogla da krene", izjavio je Umičević.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )