FOTO: null

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tvrdi da je Vojska Republike Srpske odgovorna za etničko čišćenje Srba iz Sarajeva.

Navedeno bizarno “otkriće” uzroka biblijskog egzodusa sarajevskih Srba Izetbegović je obelodanio u intervjuu za pojedine beogradske medije.

Kontroverzni bošnjački politički lider, koji se u prošlosti već nebrojeno puta “proslavio” sličnim skandaloznim izjavama i pokušajima prekrajanja istorije, u pomenutom intervjuu takođe je ustvrdio da nad Srbima u BiH nije izvršena agresija ni etničko čišćenje, iako je, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. godine, broj Srba u Federaciji BiH sveden na statističku grešku.

- Nije nad Srbima u BiH izvršena agresija, nisu oni bili izloženi genocidu. Štaviše, njihove komšije Hrvati i Bošnjaci su nasilno i zločinima uklonjeni sa delova teritorije BiH kako bi se kreirala etnički čista srpska teritorija. Čak su i Srbi iz Sarajeva bili žrtve nasilnog etničkog čišćenja od strane vlastite vojske – “objasnio” je Izetbegović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )