FOTO: null

Stanari iz Ulice Ive Andrića u naselju „Intergaj“ u Bijeljini juče su u poslijepodnevnim časovima protestovali zbog, kako kažu, nelegalnog prekopavanja prilaznog puta njihovim stambenim zgradama. Policija je zaustavila radove. Vlasnik „Intergaja“ čija je

Stanari iz Ulice Ive Andrića bili su u čudu kad su vidjeli da radnici "Intergaja" danas oko 14 časova prekopavaju prilazni put njihovim zgradama. Oni tvrde da se time želi izbjeći inspekcija, kako tvrde, zbog nelegalnih radnji. Kažu da već 13 godina imaju taj prilaz, a sada je prekopan.

Stanar Igor Đuranović kaže da je ovo sve smišljeno.

"Čak nam se šef smije u lice, kaže da smo znali da će biti igralište. Zar bih ja ovdje kupio stan, pa jedino sam imao taj prilaz", kaže Đuranović.

Stanar Gavro Milošević u revoltu kaže: "Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Slobodana, koji nam je presjekao glavni put za našu zgradu. On kaže da može da radi šta hoće, da je sve njegovo. Što znači da će sutra i naše parkinge ispred zgrada da proda, da napravi garaže, pa da nama ponovo proda, jer on može da radi šta hoće".

Na poziv građana policija je zaustavila radove do sutra, kada inspekcija treba da utvrdi da li je legalna izgradnja ili ne.

"Mi ćemo tražiti od inspekcije da kaže ima li on ikakvu saglasnost i kako može dobiti saglasnost na javnom dobru. Gdje je mjesna zajednica, valjda se mi pitamo kao stanari. Mi moramo da zaobilazimo, pravimo slalome autima, tu ima djece, neko hoće da seli, ne može da pristupi zgradi sa velikim kamionom", priča stanar Ranko Subotić.

Vlasnik "Intergaja" Slobodan Jovanović tvrdi da se radi sve po zakonu: "Mi imamo sve papire, tu nije ni planiran put, tu regulacionim planom nije planirano ništa. Tu se sada gradi igralište".

Jovanović kaže da je sadašnji prilazni put bio privremeno rješenje i da ovi stanari imaju prilaz zgradama iz pravca tržnog centra "Tom", koji je i planiran projektom naselja. Konačan sud o ovom sporu daće građevinska inspekcija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )