FOTO: null

Na vrlo burnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina danas je smijenjen načelnik Odjeljenja za finansije u Bijeljini Milorad Sofrenić.

Klub odbornika SDS tražio je da se smjena Sofrenića i nova imenovanja skinu sa dnevnog reda, što je odbijeno sa 13 glasova od 18 odbornika koji su bili u skupštinskoj sali. 

Skupština grada ima 31 odbornika, ali su odbornici SNSD i DNS izlazili iz skupštinske sale svaki put kada je trebalo glasati. 

Nakon toga su odbornici višegodišnje skupštinske većine okupljene oko SDS ustali iz klupa i uz povišene tonove i uvrede tražili pauzu, ponavljanje glasanja i aklamaciju. 

Uz optužbe da je glasanje zloupotrebljeno i da se krši poslovnik, uz mnogo ružnih i preglasnih riječi zatražena je ekspertiza glasanja. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević istrajavao je na redovnom toku sjednice i glasanju za svaki ponuđeni prijedlog. 

Smjena načelnika finansija izglasana je većinom od 16 glasova, što ukazuje na promjenu skupštinske većine u Bijeljini uoči lokalnih izbora zakazanih za oktobar. 

Odbornik SDS Slavno Novaković fizički nije dozvolio Đurđeviću da nastavi dalje vođenje sjednice, nakon čega je zasjedanje prekinuto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )