FOTO: InfoBijeljina

Djevojčica koja je došla nedavno iz Italije pregledana je u bijeljinskoj Bolnici i nema nikakvih simptoma što se tiče korona virusa, potvrđeno je za InfoBijeljina u ovoj ustanovi.

Takođe dodaju da apsolutno nije tačna informacija da u Bijeljini ima oboljelih od ovog virusa, s obzirom da su se u javnosti pojavile određene informacije o ovom virusu.  

„U sklopu JZU Bolnica Bijeljina se nalazi objekat koji je predviđen za karantin sa 30 kreveta. U slučaju povećanog broja osoba koje trebaju da budu u karantinu imamo mogućnost još oko 60 kreveta u drugim objektima naše ustanove“, rekla je za InfoBijeljina Nela Mitović, specijalista pedijatrije i pomoćnik direktora za medicinske poslove u bijeljinskoj Bolnici.

Dodala je da testovi za dokazivanje SARS-CoV 2 virusa su RT PCR i imaju ga Institut za Zastitu zdravlja Banja Luka i Zavod za mikrobiologiju i virusologiju UKC Banja Luka.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )