FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

Predstavnički dom Kongresa SAD većinski je podržao rezoluciju o opozivu predsjednika SAD Donalda Trampa, piše "Gardijan".

Rezoluciju su podržala 232 člana Predstavničkog doma, protiv je bilo 197. Ova rezolucija biće proslijeđena Senatu, koji će odlučiti da li Tramp treba da bude osuđen i smijenjen.

Rezolucija doma 24 ima zvaničan naziv "Opoziv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog počinjenih teških zločina i prekršaja".

Tramp je prvi američki predsjednik za kojeg je dva puta izglasan opoziv u Predstavničkom domu SAD. Novinar CBS-a Aleksandar Paneta objavio je na Twitteru da je opoziv predsjednika, koji je bio kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima, do sada podržalo 10 republikanaca, što je najviše kada su u pitanju članovi predsjednikove stranke koji su podržali opoziv.

Prethodni "rekord" postavljen je na glasanju o opozivu bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona 1998. godine, kada je njegov opoziv podržalo petoro članova iz njegove Demokratske stranke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )