FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je danas da se odbornici nove skupštinske većine u gradu nisu bavili političkom korupcijom, nego željom da promijene vlast u Bijeljini i ponude građanim

On je poručio ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da je bez potrebe dolazio u Bijeljinu, ako je svojim jučerašnjim izjavama želio da zaplaši odbornike koji su dio skupštinske većine. 

"Dali smo i daćemo nova kadrovska rješenja i očekujemo da će biti još odbornika koji će nam se pridružiti, a naš prioritet je da se spriječi kupovanje glasova novcem građana Bijeljine i upotreba budžeta za političku kampanju jedne stanke", rekao je Ćorić na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD Bijeljina. 

Ćorić je najavio da će se nova vlast u gradu nakon izbora maksimalno okrenuti privredi i poljoprivredi. 

"Ako dobijemo povjerenje birača, Bijeljina će imati posebna odjeljenja za privredu i poljoprivredu kako bi se mišljenje i potrebe privrednika i poljoprivrednih proizvođača čule i uvažile uvijek, jer smo okrenuti razvoju", rekao je Ćorić. 

On je istakao da nove smjene u gradskoj administraciji nisu prioritet stranke i da SNSD ne želi funkcije kao plijen, nego želi bolje upravljanje gradom i bolji život u Bijeljini. 

Prema riječima Ćorića, u Gradskoj upravi Bijeljine SNSD će imati načelnika za finansije i za društvene djelatnosti, a na mjesto načelnika za društvene djelatnosti možda će ponuditi i nestranačku, ali kompetentnu ličnost. 

"Suprotna strana tvrdi da imamo rušilačke namjere. Naprotiv, mi želimo da sa građanima radimo u opštem interesu, a ne da budžet Bijeljine služi za bogaćenje i privilegije nekoliko pojedinaca", zaključio je Ćorić. 

Na današnjoj konferenciji za novinare javnosti je predstavljeno rukovodstvo SNSD u Bijeljini u kojem su potpredsjednici Milica Lovrić, Dragan Knežević i Zoran Trifković, kao i sekretar stranke Slaviša Mastilo. 

"LJudi koji predstavljaju SNSD u Bijeljini su nesumnjivo politički i profesionalno istaknuti i prepoznatljivi građanima Bijeljine i siguran sam će našu organizaciju učiniti snažnijom i kvalitetnijom", rekao je Ćorić. 

Lovrićeva je primarijus, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije, član Kardiološkog tima Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, a u političkom djelovanju je dva mandata bila odbornik Skupštine grada Bijeljina i u jednom mandatu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

U obraćanju novinarima, ona je istakla da SNSD spremno dočekuje izazove u izbornoj godini, ali da će se prije toga posveti rješavanju nagomilanih problema građana Bijeljine. 

"Vlada Republike Srpske nikada nije zanemarivala Bijeljinu zbog toga što njome upravlja SDS, nego suprotno, Bijeljina je bila prioritet u razvojnim programima Vlade i direktna ulaganja u Semberiju i Bijeljinu iznose više od 200 miliona KM", rekla je Lovrićeva. 

Ona je dodala da bi ta ulaganja bila i veća da je postojala spremnost Gradske uprave da zanemare politiku i da rade za opšte dobro. 

"Sada, sa promjenom skupštinske većine, vjerujem da se taj problem može prevazići i sigurna sam da zajedničkim radom nas iz SNSD i naših koalicionih partnera možemo Bijeljini dati mjesto koje zaslužuje kao drugi po veličini grad u Republici Srpskoj", zaključila je Lovrićeva. 

Druga dva potpredsjednika stranke u Bijeljini su odbornici SNSD u aktuelnom sazivu Skupštine grada.

Mastilo je na konferenciji za novinare rekao da je Gradski odbor SNSD-a Bijeljina formirao 20 mjesnih odbora na području grada i 60 odbora na području seoskih mjesnih zajednica. 

"Naše članstvo predstavlja ogromnu snagu i daje nam sigurnost da će SNSD ostati najznačajniji politički faktor Bijeljine", rekao je on. 

Trifković je istakao da se u kratkom periodu od formiranja novog stranačkog rukovodstva u gradu, SNSD-u Bijeljina pridružilo više od 200 novih članova i da je taj broj svakim danom sve veći. 

Knežević je u obraćanju novinarima najavio da će najznačajniji zadatak SNSD-a u narednom periodu biti rješavanje nagomilanih problema naroda Bijeljine i Semberije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )