FOTO: null

U Gradskoj upravi Bijeljina danas je predstavljeno idejno rješenje projekta izgradnje devet radionica pri Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Račanskoj ulici, za šta će biti obezbijeđeno više od 1.500.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je Grad planirao milion KM kredita za ovaj projekat, dok će ostatak novca biti izdvojen iz redovnih budžetskih sredstava.

- Vrijednost građevinskih radova iznosiće oko milion i po KM i tu nisu uračunate dozvole, zemljište, i druga potrebna oprema. Zbog toga ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu, kako bi nam pomogli u realizaciji. Mi kao lokalna zajednica nastavljamo da ulažemo u mlade i sistem obrazovanja, i više nego što je naš zadatak, a samo u posljednjih 10 godina izgradili smo desetak škola i Centar za visoko obrazovanje – naveo je gradonačelnik Mićić.

On je naglasio da će Gradska uprava u ovoj i narednoj godini završiti rekonstrukciju i izgradnju još tri školska objekta, te da će i dalje podsticati usvajanje dualnog obrazovanja.

Direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Milenko Maksimović rekao je da će izgradnja novih radionica pri Školi u Račanskoj ulici, odnosno njihovo premještanje iz Atinske ulice, unaprijediti uslove za praktičnu nastavu i smanjiti dosadašnje troškove.

- U novoj zgradi, od 1.700 metara kvadratnih, u prizemlju će se nalaziti radionice za metalsku i stolarsku struku, a na spratu radionice i kabineti za elektro-struku i kabinet za Informatiku. Uz pomoć Odsjeka za evropske integracije i lokalni ekonomski razvoj grada Bijeljina dobili smo dvije CNC mašine i kompletnu stolarsku opremu čija je vrijednost 150.000 KM. Istakao bih da smo ove godine upisali  i novi smjer – Informacione tehnologije – naveo je Maksimović.

Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ pohađa 1.013 učenika u okviru 11 zanimanja, a đaci mogu da biraju između četiri struke – elektrotehničke, saobraćajne, mašinske, te šumarstva i obrade drveta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )