FOTO: null

Udruženje potrošača ,,Zvono,, iz Bijeljine održalo je danas prezentaciju Zakona o zaštiti potrošača na kojoj je predstavljena i brošura o aditivima u hrani, te ukazano na štetnost njihovog prisustva po zdravlje ljudi.

Autor brošure Mile Pilipović rekao je da su analize koje je radio pokazale da je hrana danas daleko slabijeg kvaliteta nego ranije, te da je ugrožena zdravstvena bezbjednost potrošača. 

Pilipović, koji je magistar tehničkih nauka, upozorio je građane 

da izbjegavaju hranu u kojoj postoje štetni aditivi, posebno vještačke boje. 

U Udruženju "Zvono" kažu da većina potrošača zna svoja prava, pa zbog toga ima i pritužbe na kvalitet prehrambenih proizvoda. 

Predsjednik Udruženja potrošača "Zvono" Bijeljina Jovan Vasilić ističe da se građani najčešće žale da nailaze na proizvode kojima je istekao rok. 

"Najviše pritužbi u prethodnom periodu bilo je na poljoprivredne proizvode, jer se tu mnogo koriste pesticidi i ostali dodaci koji se nekontrolisano upotrebljavaju", upozorio je Vasilić. 

Skupu su prisustvovali srednjoškolci sa područja Lopara, Ugljevika i Bijeljine, kojima je u okviru projekta "Edukacija potrošača o bezbjednosti hrane" predstavljena brošura o aditivima, koji se sve češće koriste u proizvodnji hrane. 

Za srednjoškolce je danas organizovano i takmičenje o poznavanju prava potrošača i bezbjednosti hrane. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )