FOTO: null

Košarkaški član univerzitetske selekcije, Stefan Pot, na poziv selektora Aleksandra Đorđevića, zbog povrede imenjaka Jovića našao se na pripremama sa reprezentacijom Srbije uoči Evropskog prvenstva.

Pot je rođen u Bijeljini 15. jula 1994. godine. Malo je poznato da je trenirao karate, a sa 10 godina odlučio da se bavi košarkom, i počeo je da trenira za košarkaški klub Sinalko Stars.

Karijeru je počeo u Spartaku, a kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde je 2011. godine odigrao završnicu juniorske Evrolige, gde se našlo osam najboljih timova iz Evrope.

Visoki 195 centimetara, Pot karijeru je pokušao da izgradi i u Americi, ali kako kaže, nema lepe uspomene iz tog perioda.

"Uf, iskreno nemam lepe uspomene. Otišao sam u Ameriku više zbog pritiska ljudi oko mene, a ne iz sopstvene želje. Bio sam tamo svega mesec dana, vratio se u Vojvodinu, ali nisam igrao, tako da sam maltene izgubio čitavu sezonu. Drago mi je da sam uspeo da se vratim u formu posle svega i zabeležim dobre nastupe za reprezentaciju", rekao je 21-godišnji Pot 2013. godine za sajt MVP.

U rumunski Asesoft je otišao iz Vojvodine, sa kojom je sjajno odigrao poslednju sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, te je za Novosađane prosečno beležio 15,1 poen i po 5,9 asistencija i skokova.

Na odluku da obuče dres Asesofta, selektor Aleksandar Đorđević mu je još tada skrenuo pažnju, rekavši da u tom klubu ne može da napreduje.

Mladom plejmejkeru je izjava selektora malo zasmetala, ali se na kraju ipak složio, istakavši da to i nije najbolji put, ali da će uspeti bilo gde ako bude dovoljno dobar.

Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu, a u finalu njegov tim je poražen od Amerike.


Reprezentativni početak

Svoju reprezentativnu karijeru je započeo je 2005. godine kada je u kampu u Požarevcu proglašen za MVP-ja. Nakon toga je sa kadetima na četiri prestižna turnira u Švajcarskoj, Turskoj, Grčkoj i Rusiji osvojio zlatne medalje, a kadetski period u reprezentaciji je ipak okončao bronzanom medaljom na turniru 2010. u Baru porazom u Baru od Turske. Godine 2013. trenirao je sa Partizanom, ali nije potpisao ugovor sa klubom iz Humske.

Osim košarke, njegova velika ljubav je i muzika. Završio je nižu muzičku školu u Subotici, odsek klarinet. U muzičkoj školi je izabran za đaka generacije i bio laureat Srbije u tom uzrastu, uz pomoć profesora klarineta Lazara Kondića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )