FOTO: null

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Sabrinu Mečeviću iz Maglaja zbog pokušaja krijumčarenja veće količine oružja i municje iz BiH prema Hrvatskoj i EU.

Iz Tužilaštva podsjećaju da su službenici Granične policije uhapsili Mečevića 7. aprila na graničnom prelazu Brod. 

Kontrolom vozila kojim je upravljao Mečević otkriveni su specijalna pregrada i skrovište u kojem se nalazilo pet automatskih pušaka, čeriti pištolja, 400 komada municije, okviri za municiju i druga oprema. 

Na osnovu prikupljenih dokaza, oružje i municija bili su krijumčareni iz BiH prema Hrvatskoj, te dalje prema Holandiji. Kod osumnjičenog je pronađeno i tri grama spida, zbog čega ga optužnica tereti i za neovlašten promet droga. 

Nakon pronalaska oružja, izvršen je pretres kuće i objekata koje koriste Mečević i druga lica, te je pronađena veća količina municije različitih kalibara. 

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa istragu, prikriva dokaze, utiče na svjedoke ili saučesnike i ponovo počini krivično đelo. 

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije nastavile su istragu sa ciljem otkrivanja svih lica koja su uključena u izvršenje ovog krivičnog djela.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )