FOTO: bljesak.info

Predizborna kampanja za lokalne izbore zvanično nije počela, ali se stranke uveliko pripremaju za izbore.

Ilidžanska Stranka demokratske akcije (SDA) već priprema predizborne rekvizite. Među njima je i miris za automobile koji je izazvao reakcije korisnika društvenih mreža.

Na mirisu su istaknuti fotografija kandidata SDA za načelnika Fikreta Prevljaka, ali i zvanični opštinski grb. Međutim, SDA nije smjela iskoristiti opštinski grb u predizborne svrhe na šta jasno ukazuje opštinski Statut.

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) Samir Avdić je potvrdio da Opštinski odbor nikada nije razmatrao da li da SDA dobije dozvolu za korištenje grba za predizborne aktivnosti.

– Ne, nikada nije razmatrano, Oni su zloupotrijebili grb Opštine Ilidža kao što su sve vrijeme zloupotrebljavali njene resurse, njen budžet i institucije. Oni jednostavno to opšte doživljavaju kao stranačko i privatno – poručio je Avdić.
Na navedeni predizborni rekvizit SDA reagovala je javnost nakon što su fotografije objavljene na društvenim mrežama.
Komentari korisnika društvenih mreža su različiti – od onih kritičkog do satiričnog karaktera.

Za mnoge je to bio povod da problematizuju kako će stranke voditi predizbornu kampanju.

Sudeći po iskustvu prethodnih predizbornih kampanja, za očekivati je da će automiris SDA biti jedan u nizu rekvizita i predizbornih poteza koji će izazvati reakciju građana.
Zbog pandemije koronavirusa stranke će biti primorane da osmisle drugačiju komunikaciju sa biračima jer će morati smanjiti direktni kontakt s njima. Sigurno je da će im upravo društvene mreže biti primarno sredstvo komunikacije. Ko će uspješno i odgovarajuće komunicirati sa biračima u okolnostima pandemije znaćemo vrlo brzo, piše Klix.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )