FOTO: InfoBijeljina.com

Prvi gradski derbi u košarci ove sezone igra se u subotu sa početkom u 20:00 časova, nažalost i dalje bez publike zbog aktuelne situacije sa pandemijom covid-19.

Trener košarkaša „Radnika“ Vladimir Radovanović ističe da njegova ekipa spremno dočekuje meč. 

„Stvari idu solidnim tokom, digli smo formu posle covid pauze i ima još prostora, pogotovo u fizičkom dijelu gdje bi mogli biti još bolji. Iako trenutno zauzimamo prvo mjesto na tabeli, nismo "opijeni" nego vrlo svjesni da moramo da radimo jako i da moramo da se dokazujemo svaku utakmicu. Spremni dočekujemo sutrašnji meč i sigurno da ćemo dati maksimum“, izjavio je Radovanović za portal InfoBijeljina.

Neporaženi Radnik je posle pauze i izolacije igrača uspio da se vrati i zadrži formu ostvarivši tri pobjede i tako se osamostaliti na prvoj poziciji na tabeli.

Radovanović: Cilj je Premijer liga i afirmacija mladih igrača @  InfoBijeljina

„Ekipu Budućnosti dobro poznajemo, mlad tim koji igra sa puno energije što garantuje dobru košarkašku predstavu. Nijednu utakmicu od početka sezone nismo odigrali kompletni, nažalost, mislim da će se taj trend nastaviti. Večeras ću imati jasniju sliku o zdravstvenom stanju pojedinaca mada već sada imamo neke negativne naznake što nam ne daje nikakvu vrstu opravdanja za sutra jer koga nema bez njega se mora i može. Neko drugi od momaka će iskočiti i popuniti tu prazninu u rosteru“, rekao je trener Radnika za naš portal. 

Kao i svaki derbi, očekuje se jaka i čvrsta utakmica sa obje strane. KK Radnik u derbi ulazi sa sjajnim skorom od 6-0, dok ekipa KK Budućnost je sa utakmicom manje i skorom od 3-2.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court, text that says 'ELVACO E infoB JELJINA'

„Imam čvrstu vjeru u svoj tim i ono šta radimo na parketu. Svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i ovu. Zacrtali smo cilj na početku sezone i ne odustajemo od njega. Nema tu neke posebne filozofije, prosto, ako želiš da budeš prvi moraš sve da pobijediš tako da se ne obaziremo ni na šta drugo osim na prvu sledeću utakmicu i ono što možemo da uradimo na parketu“, zaključio je Radovanović.

Budućnost se nalazi na 9. poziciji sa utakmicom manje i sa veoma mladom i perspektivnom ekipom.

Image may contain: 18 people, including Čojić Dragana and Dario Cojic, people playing sports and basketball court

„Sutra nas očekuje derbi. Ekipa Radnika je napravila tim za ulazak u viši rang i favoriti su u derbiju. Mi smo zbog povreda oslabljeni za Erkića i Jovanovića, ali nećemo se predavati. Očekujem da će moji momci dati maksimum. Ova utakmica je trebala da bude praznik košarke,na žalost puno će košarka izgubiti zbog zabrane prisustva publike. Očekujem dobru utakmicu i veliku energiju mog mladog tima, protiv iskusnih igrača Radnika“, izjavio je za portal InfoBijeljina Dario Čojić, trener KK Budućnost.

Image may contain: 3 people, including Dario Cojic, people playing sports, basketball court and shoes

Ostali parovi 9. kola prve lige RS:

  • RADNIК BNB ELVAКO MET PRO : BUDUĆNOST BN 
  • SOКOLAC : PRIJEDOR SPARTAК
  • SLAVIJA 1996 : STUDENT IGOКEA 
  • SUTJESКA : ROGATICA 
  • DRINA PRINCIP : SLOBODA 73 
  • HEO : MLADOST BULDOGS
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )