FOTO: null

Prodavači na gradskoj tržnici poprilično su zadovoljni prodajom voća i povrća tokom prvomajskih praznika te nastupajuće slave Đurđevdan, iako su, kako kažu, cijene pojedinih proizvoda visoke.

Trgovac Mile Kojadinović ističe da je tržnica posljednjih dana jako posjećena i da ne pamti kad je prodaja voća i povrća bila tako dobra.

"Vjerujete da se ne sjećam da je u ovoj godini išla ovako dobro prodaja voća i povrća. Za ovih nekoliko dana sam prodao više povrća nego nekada za  mjesec dana", kaže on.

I prodavačica Marina Bojić potvrđuje da se na prodaju zadnjih dana ne može žaliti te dodaje da je veliki broj kupuca posjetio tržnicu uoči Praznika rada. Ipak, govori da su nabavne cijene voća u poređenju sa istim periodom lani porasle duplo, pa su i oni zbog toga morali da formiraju više cjenovnike na svojim tezgama.

"U odnosu na isti period lani, cijene voća i povrća su veće od 50 do 100 odsto. Nadam se da će i nama trgovcima da padne nabavna cijena, te da će veći broj ljudi moći sebi da priuši što više voća i povrća i da ne kupuju na komad, već na kilograme, kako je to nekada bilo", kaže Bojićeva.

Da su cijene visoke, ističe i kupac Marko Mišić, koji kaže da je za malo veću kupovinu potrebno isprazniti novčanik.

"Stvarno su previsoke cijene voća i povrća i nemoguće je kupovati na kilogram", dodaje on. 

Međutim, penzionerka Jasna Marković, koja svakodnevno dolazi na pijacu, ističe da su proizvodi jako svježi, te se nada da će cijene biti niže s toplijim danima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )