FOTO: null

Vatrena stihija na području Bosanskog Grahova i dalje ne jenjava, najteža situacija je oko sela Marinkovci, Luke i Peulje.

Mještanima koji su sami gasili požar u pomoć je stigla cisterna iz Drvara, s tri vatrogasca, a kako je obećano, u Grahovo će danas ili sutra biti upućen i helikopter Oružanih snaga kako bi pomogao u gašenju požara.

Za razliku od protekle noći, kada se vatrena stihija približila seoskim kućama, danas je situacija povoljnija, tako da porodična imanja trenutno nisu ugrožena.

Požar je danas gasiloi desetak mlađih mještana koji traktorima izvlače vodu na opožarena područja, gaseći travu i nisko raslinje dok radnici Šumarije Bosansko Grahovo već peti dan neprekidno dežuraju i gase požar na onim dijelovima gdje je vatra zaprijetila šumskim površinama prema Tičevu i planini Šator, braneći ujedno da vatrena stihija prijeđe preko ceste i ugrozi šumski kompleks na Dinari.

Mještani grahovskih sela i dalje će voditi borbu s vatrenom stihijom, kako bi sačuvali ono što su obnovili uz mnogo muke i odricanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )