FOTO: null

Saobraćaj na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija se uz povoljne uslove i bez većih zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama gdje su u toku radovi, saobraćaj se odvija nešto sporije, a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno. 

Povodom obilježavanja "Dana pobjede nad fašizmom" u Banjaluci je na snazi obustava saobraćaja u periodu od 10.30 do 12.30 časova u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Vuka Karadžića. 

Na snazi je i potpuna obustava saobraćaja povodom sportsko-revijalne manifestacije "Biciklijada sa zvijezdama" u periodu od 14.00 do 16.00 časova u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Bulevar cara Dušana do raskrsnice iste ulice sa Alejom Svetog Save. 

Za vrijeme trajanja obustava saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika izvršiće se preusmjeravanje autobusa u Bulevar cara Dušana, te ulicima Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom. 

Dolaziće i do povremenih kraćih obustava saobraćaja zbog kretanja biciklista pod policijskom pratnjom i to ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Doktora Mladena Stojanovića, Trive Amelice, Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Cara Lazara, Patre, Teodora Kolokotronisa i Bulevar cara Dušana. 

Na dionici magistralnog puta Vršani - Bijeljina u mjestu Donja Čađavica zbog izvođenja radova danas i sutra u periodu od 7.00 do 17.00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja, odnosno odvijanje saobraćaja će se vršiti naizmjenično. 

Zbog sanacije asfaltnog kolovoza na dionici magistralnog puta Vukosavlje - Podnovlje - Šešlije danas od 7.30 do 17.30 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom u zoni radova. 

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška - Banjaluka, lokalitet Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na Rači, saobraćaj se na dionici magistralnog puta na tom lokalitetu odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova. 

Na dionici magistralnog puta Nova Topola - Klašnice jedan, zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i na lokaciji u Novom Gradu prema granici sa Hrvatskom. 

Na magistralnom putu Višegrad - Vardište zbog sanacija kolovoza desne trake u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz povremene petnaestominutne obustave. 

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, zbog čega će u toku dana biti ovustavljan saobraćaj do 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, dionica Bakračuša - Nevesinje jedan na snazi su povremene desetominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova. 

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac - enitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Zbog izlaska na teren vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor. 

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 9.00 do 15.00 časova na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova. 

Na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Do 16. maja svaku noć u vremenu od 3.20 do 3.50 časova vršiće se specijalni vangabaritni prevoz na relaciji MEL "Stanić Rijeka" - MEL "Usora", pa se vozačima koji se u navedenom periodu budu kretali tom dionicom puta skreće pažnja na oprezniju vožnju i poštovanje lica iz pratnje. 

AMS Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske provodi akciju "Ne kucaj, da se ne bi zakucao" kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze. 

Saobraćaj se jutros na putevima u Federaciji BiH odvija bez zastoja uz povoljne uslove za vožnju. 

Zbog održavanja manifestacije "Kanjonom Une" na magistralnom putu od hotela "Sedra" do Bosanske Krupe doći će do privremenih obustava saobraćaja i to danas od 8.00 do 11.30 časova i sutra od 14.00 do 17.30 časova. 

Za vrijeme obustava vozila će moći koristiti alternativni pravac Ostrožac - Stijena - Bosanska Krupa. 

Zbog radova aktuelne su povremene obustave na magistralnim putevima Sarajevo Olovo, u blizini mjesta Dolovi, Doboj - Gračanica, kao i regionalnim putevima Hadžići - Igman i Visoko - Kiseljak. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )