FOTO: InfoBijeljina.com

Cilj Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske je da sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola što prije zaživi na prostoru cijele Republike Srpske, potvrđeno je za InfoBijeljina u tom ministarstvu.

Kako su dodali, što se tiče uvođenja e-dozvola u Bijeljini, nakon što "zaživi" sistem u gradovima Banjaluka i Gradiška, za uspostavljanje sistema u ostalim lokalnim zajednicama neophodno je obezbijediti određene fukcionalne i operativne tehničke preduslove. 

„Ministarstvo u ovom trenutku nema i ne može imati informaciju kad će sistem biti uspostavljen u Bijeljini, jer to zavisi od tehničkih mogućnosti Grada Bijeljina i javnih preduzeća koja su uključena u proces izdavanja dozvola“, rekli su nam u resornom ministarstvu.

Резултат слика за bijeljina gradska infobijeljina

Uspostavljanje elektronskog postupka izdavanja građevinskih dozvola podrazumijeva da se razmjena podataka između organa koji vodi postupak i ostalih učesnika vrši u elektronskom obliku i u propisanoj formi, čime bi se u potpunosti zamijenila dosadašnja praksa da se kompletan postupak vodi na osnovu dokumentacije koja se nadležnim organima uprave dostavlja u papirnoj formi. 

„Cilj uvođenja takvih modela izdavanja dozvola je uspostavljanje savremenih standarda kako bi proces prostornog planiranja i izdavanja građevinskih dozvola bio brži, jednostavniji i transparentniji“, rekli su nam iz resornog ministarstva.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )