FOTO: null

Šef Odborničkog kluba DNS-a u Skupštini grada Bijeljina Risto Savić rekao je da ova stranka daje podršku kandidatu za gradonačelnika Bijeljine iz "Uspješne Srpske" Zlatku Maksimoviću, čime je potvrđena prethodno potpisana izjava o ovoj podršci.

"DNS će, zajedno sa koalicionim partnerima u gradu Bijeljina, raditi na tom projektu i potpuno je spreman na to od momenta kada krene predizborna kampanja za oktobarske izbore", rekao je Savić na konferenciji za novinare Gradskog odbora /GO/ DNS Bijeljina. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u gradu, umjesto predsjednika Gradskog odbora DNS-a Milana Dakića, koji je opravdano odsutan zbog obaveza u Narodnoj skupštini, Savić je rekao da je, od kada je lokalna Skupština dobila novu većinu, došlo do niza problema. 

"Gradonačelnik /Mićo Mićić/ je sam priznao da nema skupštinsku većinu, da je nova skupštinska većina ta koja broji 16 odbornika, i to je korektno, ali nije korektno to što vrši opstrukciju prema legalno izabranim načelnicima odjeljenja u Gradskoj upravi i vršiocima dužnosti direktora u određenim javnim preduzećima i ustanovama", rekao je Savić. 

On je naveo da u posljednjih mjesec i po dana, od kada je formirana nova skupštinska većina i izabrani novi načelnici, nije održan nijedan kolegijum gradonačelnika sa njima, a koji se u dosadašnjoj praksi održavao jednom sedmično. 

"To ne možemo opravdati i nikako nije dobro. Nepozivanje novih načelnika na određene skupove, manifestacije i obilježavanje značajnih datuma predstavlja ignorisanje njihovog prisustva i pozicija na kojim su se našli", rekao je Savić. 

On kaže da gradonačelnik Bijeljine na ovaj način opstruiše njihov rad, a da umjesto novih načelnika poziva, uglavnom, smijenjene načelnike ili nekog iz službe, što, napominje, u praksi nikada nije zabilježeno i što predstavlja još jedan vid opstrukcije. 

"Prema načelnicima odjeljenja nisu prenesena ovlaštenja u smislu potpisa, što se posebno odnosi na načelnika za finansije i načelnika za privredu i poljoprivredu, ali i u drugim odjeljenjima", rekao je Savić. 

On je napomenuo da su novoimenovani načelnici dobili zabranu od gradonačelnika da daju izjave za medije iz svoje oblasti i iz svog resora dok se, posebno, ne obrate njemu. 

On je ocijenio da to nije dobro ni za građane, ni za pravna i fizička lica, pa i za same radnike lokalne uprave, koji, kako kaže, nisu zadovoljni ovakvim radom. 

"Gradonačelnik je taj koji mora da ima punu saradnju sa načelnicima, a sve kako bi se budžet grada pravilno izvršio do kraja godine", rekao je Savić. 

On je napomenuo da Skupština grada Bijeljina ni na koji način nije onemogućila nastavak započetih projekata ili onih koji bi trebalo da počnu sa realizacijom. 

"Nijednim činom sa druge strane ne postoji bilo kakav vid opstrukcije", tvrdi Savić i ističe da je rad novih načelnika za svaku pohvalu "jer se bore da na svaki mogući način ostvare kontakte sa građanima". 

Savić je napomenuo da "zarad dobrobiti gađana i razvoja i napretka grada DNS predlaže da gradonačelnik ostvari bolju komunikaciju sa načelnicima i novim direktorima javnih preduzeća, koji su legalno izabrani". 

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Biljana Stajić navela je da ovaj aktiv intenzivno radi na pomoći i podršci udruženjima i organizacijama koje brinu o djeci sa posebnim potrebama. 

Stajićeva je navela da u narednom periodu Aktiv planira niz aktivnosti s ciljem uključenja i animiranja žena sa sela, kao i žena iz grada, te žena raličitih starosnih dobi i istovremeno ih pozvala da se uključe u ove aktivnosti "jer su stub svake porodice i svakog društva". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )