FOTO: InfoBijeljina

Virus korona potvrđen je kod još 103 osobe u Republici Srpskoj, a najviše ih je, čak 31, iz Bijeljine, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Osim Bijeljine, prema mjestu prebivališta, 16 je iz Banjaluke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz LJubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Riječ je 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

U protekla 24 časa testirana su 543 uzorka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.554 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba. Oporavilo se ukupno 1.360 osoba, a testirano je 38.554 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 125 i to 36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i 89 u opštim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.067 osoba, dok je nadzor završen kod 38.042 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozvao je sve građane da se strogo pridržavaju svih preporučenih mjera kao što su nošenje maski, održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku i prostora, te izbjegavanje većih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )