FOTO: screenshot

Nakon muzičko-scenskog programa, koji je u Studentskom kulturnom centru u Beogradu održan u čast stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", pušten je i dokumentarni film "Bol", koji govori o ubijenima, njihovim snovima, posljednjem danu, odgovornosti, reakciji društva na zločin, memorijalnom centru.

Dragan i Nina Kobiljski, otac i majka stradale Eme, u dokumentarnom filmu govorili su o tome kako su saznali za tragediju.
 
Ujutru mi je zvonio telefon i Nina me je zvala i plačući je rekla: “Bila je pucnjava u Ribnikaru”. Meni je u glavi ostao taj njen plač, gdje vam to ne da mira. Pogledao sam portale i tamo je pisalo: “Troje povrijeđenih u pucnjavi na Vračaru” – rekao je Dragan, piše Blic.

Nina Kobiljski se na to nadovezala: Dok vozim, uzimam telefon i zovem Emu. Ne javlja se. Zovem Eminu razrednu – ne javlja se. Zovem Milu i njenu razrednu i ona se javi, kaže: “Mi smo napolju, sve je u redu”. I počinjem tada da se nekontrolisano tresem. I trčeći nailazim na Emine najbolje drugarice koje sjede u kolima Hitne pomoći sa krvavim košuljama. Ja pitam: “Gdje je Ema?”, a oni kažu: “Ne znamo”. I trčim dalje, nailazim na Milu i moje roditelje i tražim dalje. Neku djecu izvode iz škole i ono čemu se ja nadam je da ću sačekati Emu. Znam koliko se uplašila, i moj jedini zadatak je da je zagrlim i utešim – rekla je u filmu Nina Kobiljski.

Dragan Kobiljski je rekao da je tada pozvao kuma i pitao ga šta se to piše po portalima.
 
– Pitao sam ga šta se piše da je osmoro mrtvih, na šta je odgovorio da je to informacija iz MUP-a. I ja sada više nemam dah. Obruč je oko mene. Ne mogu da dođem sebi. Sam sam u nekom mjestu u Rumuniji, nemaš nigdje nikoga – rekao je Dragan.
 
Krik

Nina je potom objasnila da je došla ispred policijske stanice i srela oca Ane Božović.

Ispred mene stoji policijski službenik i kaže: “Sačekajte da vas prozovu”. I odjednom vidim tatu kog sam vidjela ispred škole, tata Ane Božović. I spušta se tim stepenicama i plače. Ne znam čovjeka, ali pitam ga zašto plače, šta su mu rekli. I on kaže onako začuđeno: “Šta ti nije jasno, rekli su mi da je moja ćerka poginula”. I ja tada zapravo uspjevam da osvijestim taj užas i zašto sam ja tu. I samo čekate da vam neko potvrdi i kaže: “Žao mi je”, i tada puštate taj krik koji čuči u vama, i više ne čujete ništa. Zovem mamu, Dragana i izgovaram samo tri riječi: “Ema je poginula”. Saznajem da mama pada ispred škole, da je zbrinjavaju tamo, Dragan pada ispred smeštaja i svi kao domine padamo – rekla je Nina, dok je njen suprug Dragan dodao:
 
Ja sam se samo sručio dole, legao na zemlju i pitao: “Zašto?”.
 
Podsjetimo, danas je obilježena godišnjica masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Roditelji ubijenih, porodica, prijatelji okupljali su se u velikom broju na mjestu tragedije kako bi odali počast žrtvama.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )