FOTO: InfoBijeljina.com

U prostorijama Gradskog odbora SNSD u Bijelini danas je potpisan koalacioni sporazum 11 stranaka, a koje će imati većinu u gradskoj skupštini.

Sporazum su potpisali SNSD, SPS, US, DEMOS, DNS, SP, NDP, Pokret za Bijeljinu, Prva SDS, SDSS i SDA. Ovim se formira skupštinska većina za Gradsku skupštinu Bijeljina.

U sporazumu je navedeno da će sve potpisnice imati učešće u vlasti shodno izbornom kapacitetu.

- Ovim sporazumom se potvrđuje privrženost nastavku daljeg poltičkog koalicinog djelovanja u Bijeljini, kao i spremnost da se u skupštinske većine prihvate i drugi odbornici – navedeno je u sporazumu.

Sporazum je isključivo namjenjen formiranju skupštinske većine nakon dobijanja mandata.

- Evidentno je da ćemo imati dvotrećinsku većinu. Važno je da nastavimo sa stvarimo koje smo ranije započeli. Zahvali bih građanima koji su nam dali povjerenje. Ova je koalicija osvojila oko 80 odsto glasova za skupštinu grada Bijeljina, a 40 odsto za gradonačelnika. Zbog toga ćemo morati to analizirati – rekao je predsjednik GO SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić.

Dodao je da je malo čudno zbog toga što nije pobijedio njihov kandidat.

Mićo Mićić je rekao da je ponosan što je Bijeljina još jednom pokazala svoj demokratski kapacitet i rekao da veliku prednost ima Petrović i čestitao mu je na izboru na mjestu gradonačelnika.

- Puno smo uradili zadnjih 15 godina i želimo da i on to nastavi, kao i projekte za koje mislim da su najbolji za naš grad. Ako Petrović bude htio da sarađuje sa nama, biće lakše i njemu i nama – poručio je Mićić.

Dodao je da je SDSS druga politička stranka u Bijeljini.

- Ja ću se staviti na raspolaganje ukoliko budu od mene tražili, uvijek mi je bila želja da pomognem gradu i građanima, nikada nisu mi bili preči lični interesi. Ovaj kapacitet deset politgičkih partija može mnogo uraditi – rekao je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )