FOTO: null

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala LJubiše Dikovića i komandanta Kfora general-majora Guljelma Luiđija Miljete, u Prištini je potpisan Sporazum o privremenim operativnim procedurama nakon pune relaksacije Vazdušne zone bezbjednosti.

U ime Vojske Srbije /VS/ Sporazum je potpisao zamjenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Vazdušna zona bezbjednosti, koja je definisana vojno-tehničkim sporazumom, proteže se duž administrativne linije sa Kosmetom u širini od 25 kilometara.

Na sajtu Kfora je saopšteno da je odluka o relaksaciji vazdušne zone bezbjednosti donesena kao odgovor na konstruktivan pristup i kontinuiranu posvećenost Srbije normalizaciji balkanskog vazdušnog prostora, kao i da odražava pozitivnu saradnju Kfora i Vojske Srbije.

U saopštenju se ističe da zemlje NATO-a uvažavaju i cijene napredak u produbljivanju odnosa Srbije i Alijanse, kao i saradnju o pitanjima od zajedničkog interesa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )