FOTO: InfoBijeljina.com

Gradski odbori SNSD-a i NDP-a u Bijeljini potpisali su sporazum o zajedničkom političkom djelovanju do i nakon lokalnih izbora.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić istakao je da se sporazum odnosi i na podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, te da će nakon potpisivanja sporazuma sa koalicionim partnerima uslijediti razgovori sa strankama koje nisu u koaliciji sa SNSD-om na republičkom nivou.

Image may contain: 1 person, sitting

"Spremnost svih političkih partija da sa nama razgovaraju pokazatelj je da je SNSD krupan i nezaobilazan faktor koji će oblikovati političke prilike u našem gradu i dokaz da naša gradska organizacija shvata vlastitu odgovornost zbog podrške koju joj građani Semberije poklanjaju. Zato je izbor odgovornih i stručnih ljudi koji će obavljati važne funkcije nakon izbora od ključne važnosti za promjenu stanja u našoj sredini i ispit zrelosti za stranke okupljene oko SNSD-a", istakao je Ćorić.

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor

U saopštenju iz bijeljinskog odobra SNSD-a navodi se da je svrha potpisanog sporazuma da stranke koje čine dio vlasti na nivou Republike Srpske definišu jedinstvenu politiku pred lokalne izbore jer će te stranke činiti dio buduće vlasti na području grada Bijeljina.

"Cilj nam je da nakon izbora formiramo stabilnu i funkcionalnu vlast koja će zastupati i štititi interese građana Bijeljine i biti spremna da donosi i teške odluke koje su neophodne našoj sredini", rekao je Ćorić.

Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Milan LJubojević rekao je da je koalicioni sporazum jasan i usaglašen na pripremnim sastancima prije samog čina potpisivanja.

On je naglasio ključnu ulogu SNSD-a u koaliciji i istakao potrebu da ova stranka ima kandidata za gradonačelnika Bijeljine, navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )