FOTO: null

Policija je obavijestila nadležne institucije da je primijećen medvjed na području grada Banjaluke i čeka njihovo reagovanje kako bi divlja životinja bila uhvaćena i transportovana u šumu, koja je njeno prirodno stanište, rečeno je Srni u Centru javne bez

Građani banjalučkog naselja Lazarevo jutros su oko 5.00 časova kod kružnog toka u ovom naselju primijetili medvjeda i o tome obavijestili CJB Banjaluka. 

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Lazarevo i lovočuvar grada Banjaluka koji su uočili divlju životinju, koja se kreće u neposrednoj blizini auto-salona "Kramar" u banjalučkom naselju Lazarevo. 

Riječ je o zakonom zaštićenoj životinji.

Medvjed je navodno sišao sa Petrićevca u Rosilje, ogroman je, ima oko 200 kg, a građani su u stahu.

Oko pet ujutro na zapadnom tranzitu primijetio ga je vozač kamiona dok je prelazio cestu i jedva ga je izbjegao.

Sad se nalazi na jednoj zapuštenoj parceli, kod auto salona Kramar, gdje članovi Lovačkog udruženja "Zmijanje" i policija pokušavaju da ga protjeraju nazad u šumu.

Juče popodne  je primjećen na Petrićevcu kod katoličkog samostana.

Iako je lociran lovci kažu kako nemaju čime da uspavaju životinju i da su gotovo bespomoćni, dok je sa druge strane od nadležnih stiglo strogo naređenje da se životinja ne smije ubiti.

Na teren je stigao i Goran Zubić pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji je rekao kako će sutra doći stručnjaci sa biološkog fakulteta iz Beograda koji imaju pušku za uspavljivanje a da će do tada lovci nadzirati lokaciju na kojoj se nalazi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )