FOTO: InfoBijeljina

Sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj dužne su obezbijediti kontinuiran rad komunalne policije i povećati broj komunalno-inspekcijskih nadzora nad poštovanjem propisanih epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona.

Posebno u dijelu koji se odnosi na radno vrijeme kontrolisanih subjekata, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
 
– Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa Zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona i da u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svom području donesu restriktivnije mjere u odnosu na one utvrđene pomenutim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije – navodi se u saopštenju.
 
Na nedavnoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije donesen je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj prema kome se sve postojeće mjere, s ciljem sprečavanja širenja virusa, primjenjuju do 5. marta.
 
U saopštenju resornog ministarstva navodi se da je danas svim jedinicama lokalne samouprave proslijeđen ovaj zaključak, uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i važnost poštovanja propisanih mjera sa aspekta javnog zdravstva i zaštite zdravlja stanovništva Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )