FOTO: null

Raskrsnica Majevičke, Dimitrija Tucovića i Kneginje Milice je najkritičnija raskrsnica u gradu, sa najvećim brojem saobraćajnih nezgoda. Koliko je problem do samih vozača koji ne poznaju propise, toliko je i do problema nedostatka svjetlosne signalizacije

Odgovore smo ovih dana potražili i u Gradskoj upravi gdje su nam rekli sljedeće:

- "Upoznati smo sa učestalošću nastanka saobraćajnih nezgoda na predmetnoj lokaciji u posljednjih nekoliko godina. U vezi sa tim planirano je opremanje raskrsnice svjetlosnom signalizacijom-semaforima.  Prilikom izgradnje kanalizacije u Majevičkoj ulici, period 2013-2014. godine izvršeno je postavljanje rezervnih cijevi i temelja za buduće semafore kako ne bi dolazilo do ponovnog prekopavanja ulice."

Iz Gradske uprave kažu da je u ovoj godini planom predviđeno postavljanje semafora na gore pomenutoj raskrsnici, procedura nabavke i izbora izvođača je već u toku, tako da očekuju do početka školske godine da se semafori i ugrade.

- "Inače, moramo napomenuti da broj nezgoda koje su se desile na predmetnoj raskrsnici nisu uzrokovani zbog neadekvatne signalizacije, jer je raskrsnica u potpunosti u skladu sa propisima obilježena i vertikalnom i horizontalnom signalizacijom i kada se pogledaju karakteri nezgoda koje su se desili na raskrsnici, jasno je da su iste posljedica kršenja osnovnih pravila saobraćaja tj. oduzimanja prava prvenstva", navodi se na kraju saopštenja koje je portal InfoBijeljina dobio.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )