FOTO: null

U okviru projekta podrške zapošljavanju u privredi Republike Srpske u ovoj godini 75 poslodavaca sa područja grada Bijeljina iskazalo je potrebu za 256 radnika koji aktivno traže posao duže od godinu dana.

„Uglavnom su se prijavljivali poslodavci iz privatnog sektora koji mogu računati na 2.000 KM po radnom mjestu ukoliko im zahtjevi budu odobreni", rekla je rukovodilac bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Slavica Lukić.

Prema njenim riječima, poslodavci su iskazali potrebu da zaposle autoelektričare, bravare, električare, varioce, autolimare, instalatere, kuvare, automehaničare, ekonomske tehničare, trgovce, frizere, kozmetičare, građevinske inženjere, diplomirane ekonomiste, diplomirane pravnike i saobraćajne inženjere.

Za projekat „Zajedno do posla", koji podrazumijeva zapošljavanje demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i djece poginulih boraca, prijavio se 21 poslodavac sa ukupno iskazanim potrebama za zapošljavanje 58 radnika.

Za projekat podrške zapošljavanju lica starijih od 45 godina prijavila su se 33 poslodavca koji su spremni da zaposle 73 radnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )