FOTO: InfoBijeljina.com

Preranom smrću naše drage koleginice Željke Spremo, ostala je nenadoknadiva praznina u srcima njenih sugrađana, kolega i prijatelja.

Bila je veliki novinar, a još veći čovjek. Bila je borac. Vizionar. Uzor.

Uredniku, novinaru, voditelju, ženi koja je cijeli svoj život s ljubavlju posvetila novinarstvu i porodici, teško je napisati riječi zahvalnosti.

Stegne vas nešto u grlu na podsjećanje na sve one trenutke kada vam je bila oslonac. Kada vam je pokazivala pravi put. Kada je bila na braniku ove teške profesije. Kada je djelima dokazivala da su njena prva ljubav porodica i prijatelji, a druga - pisana riječ.

Bila je istovremeno majka i supruga za primjer i profesionalac za uzor. Njena riječ se cijenila. Njena riječ se pamtila. 

Bila nam je ne samo kolega, već i drug i prijatelj. Učili smo novinarski zanat od nje. Protekle tri godine pisala je za naš portal, učila nas ovom zanatu, bila nam je mentor. 

Smrt naše drage Željke nas je zadesila i iznenadila, ali njen vedri duh i osmijeh će i dalje ostati sa nama.

Koliko puta smo se konsultovali oko teme koju ćemo pisati, koga zvati za sagovornika...? Koliko puta je pokazala snagu kada bi branila našu profesiju? Nikada Željka nije dala da nam bilo ko uputi nešto loše, pa čak i kada to možda i nije bilo ispravno. 

Često je naglašavala da je posao novinara da piše istinu, odgovaralo to nekome ili ne. Znala je svoj posao i radila ga je predano, hrabro i pošteno. 

Radila ga je nesebično. Uvijek je nastojala da nam prenese svoje dugogodišnje iskustvo i znanje. Težila je da budemo kao ona - istrajni u svom poslu, ali isto tako i profesionalni. 

Saradnja drage Željke sa portalom InfoBijeljina počela je u avgustu 2017. godine. Sa velikim žarom, tačno i jasno, napisala je brojne tekstove. Radila je to iz srca, sve do januara ove godine. Njena pisana riječ nedostajala je svima svih ovih mjeseci. Nedostajeće i narednih godina i decenija. 

Koliko puta je samo rekla, u ovih par mjeseci, kada smo se čuli, "uskoro se vraćam poslu, samo da ovo prođe"...

Imala je brojne ideje, prijedloge, koje ćemo, kao portal, realizovati u znak poštovanja prema njoj. Ona to i te kako zaslužuje. 

Nikada te, Željka, nećemo zaboraviti. Živjećeš vječno u našim mislima.

Novinarka Željka Spremo preminula je u Bijeljini u 56. godini nakon teške bolesti. Iza nje su ostali suprug i dvoje djece. Iza nje su ostali i njeni vječno zahvalni prijatelji.

Otišla je zauvijek. Na neki drugi svijet, vjerovatno bolji od ovog. Ostavila je iza sebe nas, koji je nismo uspjeli oteti od bolesti, ali ćemo je sačuvati od zaborava.

Pamtićemo je kao vrsnog profesionalca, pouzdanog kolegu. Pamtićemo je, još više, kao velikog čovjeka.

Željka Spremo sahranjena je danas na groblju Pučile u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )