FOTO: InfoBijeljina

Svako putovanje sa sobom nosi različite destinacije, koje u konačnici streme ka svom zacrtanom cilju.

Projekat “Upoznaj muziku” svoj cilj nije definisao kao geografsko odredište, već muzičku putanju koja pristiže u svoj najsavršeniji oblik umjetničkog izraza.

Ako je svako odredište dosadašnjih koncerta iz ovog projekta bila samo priprema za ovo veče, onda ste razumijeli put i stigli do „Večeri klasične muzike", sa kojom se završava putovanje muzičkim žanrovima u kome je bijeljinska publika uživala proteklih godinu dana.

Još jedan veličanstven susret sa maestrom Dušanom Sekulićem zakazan je za 27. februar u 20:00 časova u Hotelu Drina.

Klasična muzika sa sobom nosi frekvenciju čiste stvaralačke ljubavi. Muzika koja je nedokučiva razumom, neobjašnjiva tekstom, za koju je potrebna čista predanost duha i uma da joj se približi, dok nečujno djeluje na svaku jedinku koja dođe u susret sa njom.

Kolika je magija u samom susretu te večeri sa imenima poput Baha, Čajkovskog i Vivaldija, toliko je jednako značajan i respektabilan umjetnički aranžman Sekulića, prilagođen za harmoniku u ovom najzahtjevnijem žanru.

Kulminacija muzičke kreacije i interpretacije desiće se u elegantnoj atmosferi Hotela Drina. Ovoga puta će, nakon 100 godina od održavanja prvog bala u ovom prostoru, sala hotela ponovo biti pretvorena u balsku dvoranu, što će zaokružiti atosferu ove večeri koja će, obećavaju organizatori, biti nezaboravna.

Projektom „Upoznaj muziku" virtuoz na harmonici Dušan Sekulić doveo je najveće svjetske kompozitore na prag svog zavičaja i otvorio vrata publici za izuteno muzičko putovanje kroz raznovrsne muzičke žanrove kulturne muzike (tango, džez, elektro, španska, ruska, francuska, narodna, filmska muzika i svjetski hitovi), a pri tom nije izostavio ni znanje, kojim je publiku edukativno obogatio i približio je jednom drugačijem doživljaju kvalitetne muzike.

Laganim koracima vratićemo se korijenima najznačajnijih muzičkih kreacija, zajedno učiti i inspirisati, te probuditi ljubav prema kvalitetu muzike kroz izvore njenog samog nastanka.

Cijena ulaznice za Veče klasične muzike je 10 KM, a sve informacije možete dobiti na broj 066/011-996.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )